Hoofdinhoud
Referentie

Mijn Gemeente Dichtbij:
'Geweldig om nieuwe technieken te ontdekken'

De samenwerking met MijnGemeenteDichtbij is zeer intensief. Ze zijn namelijk mede-initiatiefnemer van RemotePrinting en gebruiker van het eerste uur. Daarbij waren er volop hobbels, maar inmiddels werkt het voor de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel als een trein. Aan het woord: proces- en projectmanager Johan Michielsen.

Nieuwe mogelijkheden

“depostBode verzorgt al jarenlang het ophalen, sorteren en bezorgen van onze post. En sinds kort maken we voor onze teams Belastingen, Financiën en het Sociaal Domein ook gebruik van RemotePrinting. We wilden stoppen met zelf printen en couverteren, vooral bij bulkpost, vanwege de tijdsinvestering en de staat van de couverteermachine. Die was aan het eind van zijn Latijn. Bovendien stonden twee Repro-medewerkers op de drempel van hun pensioen. Een natuurlijk moment om de functie van de afdeling tegen het licht te houden en qua bezetting af te stemmen op de toekomst. Daarom zijn we op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden.”

 

Flinke tijdsbesparing 

“Dankzij RemotePrinting kunnen we berichten plaats- en tijdonafhankelijk versturen, met slechts een paar klikken. Het liefst doen we dit digitaal, via de Berichtenbox van MijnOverheid, omdat dit veel duurzamer is. Als inwoners en ondernemers de post echter liever fysiek ontvangen, krijgen ze die ‘gewoon’ in de brievenbus. Onze medewerkers kunnen beide manieren van verzenden via dezelfde software van depostBode doen, waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is én veel tijd bespaart. Natuurlijk is de veiligheid van persoonsgegevens hierbij gegarandeerd.” 

Het is zeer gebruiksvriendelijk én het bespaart veel tijd

Verder implementeren

“RemotePrinting maakt deel uit van onze visie op dienstverlening en onze I-visie, waarmee we uiteindelijk onze dienstverlening willen verbeteren en processen willen verkorten. Ik vind het geweldig om daarbij nieuwe technieken te ontdekken en deze te vertalen naar onze werkwijze. Vanwege het succes van RemotePrinting implementeren we de software verder in onze organisatie. Ook zijn we met depostBode bezig om betaaloplossingen aan nota’s toe te voegen. Hiermee willen we medewerkers en inwoners nóg meer gemak bieden.”

Samenwerkingen