Hoofdinhoud

Digitale post

Post verzamelen, verzorgen en bezorgen: met slimme oplossingen kan dat gedeeltelijk of helemaal digitaal. En zo kunnen we uw klantcommunicatie optimaliseren en documentstromen automatiseren. 

Mensen maken bij ons het verschil, maar systemen kunnen er ook wat van. Met moderne software kunt u ervoor zorgen dat uw documenten op drie manieren digitaal en veilig bij ons terechtkomen: 

 

 • Dankzij Bodi, onze datatransfertool
 • Via RemotePrinting
 • Vanuit de Digitale Postkluis

Van brievenbus tot berichtenbox

Hoe uw post precíes bij ons belandt? Dat volgt zo. Eerst vertellen we op welke manieren u een document, altijd in uw huisstijl, naar klanten kunt versturen. 

 

Natuurlijk, we kunnen documenten ‘gewoon’ op onze print- en mailafdeling verwerken en via het sorteercentrum op de juiste adressen bezorgen. Maar we kunnen stukken ook digitaal versturen dankzij intelligente koppelingen: per e-mail, als sms of Whatsapp-bericht. Wilt u documenten naar de berichtenbox van MijnOverheid zenden of een factuur versturen via het Peppol-netwerk? De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Hoe u ook communiceert: er gaat altijd een doordachte kanaalstrategie aan vooraf. Want voor een fijne klantreis moeten we de juiste kanalen op de juiste manier inzetten. En om die reis nóg plezieriger te maken, kunt u zelfs een QR-code of betaalverzoek aan uw documenten toevoegen. 

De drie manieren om documenten met ons te delen

Via ons online platform Bodi kunt u snel, eenvoudig en veilig bestanden uploaden voor gepersonaliseerde communicatie. Dat is een kwestie van slepen en plaatsen, waarbij het niet nodig is om software te installeren. Goed om te benadrukken: alle gegevens zijn bij Bodi in goede handen. Wij krijgen documenten via de veilige weg binnen en verwerken ze vervolgens.

Wilt u uitgaande documentstromen automatiseren, zoals die van facturen, belastingaanslagen, loonstroken of afspraakbevestigingen? Dat kan met RemotePrinting: een intelligente printoplossing waarmee u op afstand, via een beveiligd netwerk, opdracht geeft aan onze printers. Advanced-Forms® is de software die dit mogelijk maakt.

 

Wilt u het document niet alleen printen en verzenden, maar ook automatisch digitaal versturen? Dat kan! 

Een variant op RemotePrinting is de Digitale Postkluis. U geeft dan geen printopdracht, maar zet bestanden klaar in een beveiligde map op uw server – waarop ook de Advanced-Forms® applicatie is geïnstalleerd. Als u dat gedaan heeft, krijgen wij een melding en halen we de data bij u op. 

 

Om de documenten vervolgens naar onze server te versturen, volgen we het veilige pad met een Azure Service Bus-koppeling. Daarna bepaalt de kanaalstrategie hoe we een document bij uw klanten bezorgen. 

Onze pluspunten

 • Van fysieke naar digitale post: we denken mee én begeleiden het traject
 • We richten de ideale klantreis in
 • We zijn super servicegericht
 • Slimme, soepele en efficiënte documentstromen zorgen voor veel gemak
 • We gaan zorgvuldig met gegevens om en werken AVG-proof
 • Intelligente software om op afstand ieder document snel, eenvoudig, veilig en in uw huisstijl te printen
 • We verzenden poststukken fysiek, digitaal of allebei
 • een eigen postkamers of printers meer
 • De digitale postbode is duurzaam én voordelig
RemotePrinting is zeer gebruiksvriendelijk én bespaart veel tijd
MijnGemeenteDichtbij

Veelgestelde vragen

Om privacygevoelige klantgegevens te beschermen, werken we volgens de strikte norm ISO27001 voor informatiebeveiliging. Met interne en externe audits toetsen we meerdere keren per jaar:

 

 • De fysieke beveiliging en beveiliging van de omgeving
 • Het beheer van communicatie en bedieningsprocessen
 • De toegangsbeveiliging
 • De verwerking, ontwikkeling en onderhoud van informatiesystemen
 • Het beheer van informatiebeveiligingsincidenten, bedrijfscontinuïteitsbeheer en naleving
 • De ontwikkeling van software

Verder is data alleen toegankelijk op need to know ­en need to have­-basis, waarbij rechten worden toegekend volgens vastgestelde procedures en gebruikersbeheer. Datalekkern voorkomen we met maatregelen die voortkomen uit normen, procedures en werkwijzen.

 

Meer informatie over dataveiligheid vindt u in de brochure van de(digitale)postBode. Die downloadt u hier.

Advanced-Forms® is ontwikkeld door Quadira uit Veghel. Zij zijn al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in document output management, e-facturatie en digitale archieven. Quadira bedient honderden opdrachtgevers uit diverse sectoren: van overheden en zorginstellingen tot mkb-bedrijven en beursgenoteerde multinationals. 

Azure Service Bus is hét platform van Microsoft. Deze software is veilig, stabiel en kan probleemloos hoge volumes verwerken. Ook biedt het verschillende mogelijkheden om data en communicatie te beschermen met Azure AD-beveiliging, gebaseerd op OAuth2.0-technologie. Het is hierbij mogelijk om de connectie tussen uw lokale server en die van depostBode beveiligd en geverifieerd op te zetten.

Jazeker. Wij zijn in het bezit van ISO 9001 en ISO 27001. Je vindt ze terug bij onze certificaten

Samenwerkingen