Hoofdinhoud

MVO

Nee, een projectplan voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hebben we niet bij depostBode. Waarom niet? Om het onbescheiden te zeggen: wij zíjn MVO. 

Maatschappelijke betrokkenheid is namelijk de kern van wie we zijn en wat we doen. Zo’n 92 procent van de mensen bij depostBode heeft immers een achterstand op de arbeidsmarkt. We hebben ons bedrijf zo ingericht dat zij een mooie baan hebben, zowel in de postbezorging, als in ons distributiecentrum en op kantoor. Vanaf dag één van ons bestaan – toen de term MVO nog niet eens bestond. 

 

We zijn ervan overtuigd dat onze medewerkers het verschil maken. Want doordat ze alle ruimte krijgen, zijn ze bijzonder betrokken, werken ze met veel plezier en leveren ze topkwaliteit. Om onze mensen duurzaam inzetbaar te houden, geven we ze oprechte aandacht en doen we veel dingen samen. Of zoals een medewerker ooit zei: bij depostBode zijn we één grote familie. 

 

Duurzaamheid

Een logisch verlengstuk van MVO is duurzaamheid, want ook op onze aarde zijn we zuinig. We wekken bijvoorbeeld 30% van onze energie op met zonnepanelen en werken continu aan een efficiënter verbruik. De energie die we wél nodig hebben, zetten we bovendien graag goed in. Onder meer voor het opladen van ons groeiende elektrische wagenpark en de elektrische (vracht)fietsen.

 

Ook het bezorgen van de post en pakketten richten we duurzaam in. In cijfers: we bezorgen 80,2% per fiets en 49% van alle afgelegde kilometers is groen. Dat wil zeggen dat ze met de fiets of met een elektrische wagen zijn gemaakt. Tot slot gooien we niets zomaar weg. We verwerken zelfs kartonnen dozen met een eigen machine tot opvulmateriaal. 

Samenwerkingen