Hoofdinhoud
Referentie

ETZ:
'Wij vragen, depostBode levert'

Van afvalstromen en voeding tot en met patiënten en de post. Als teamleider logistiek bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) is Rick de Groot verantwoordelijk voor alles wat door de ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk beweegt. En dus ook voor onze samenwerking. Rick vertelt erover. 

Miljoen brieven per jaar

“De post die we krijgen, brengen we zelf naar alle afdelingen. De uitgaande stukken halen we dan meteen op, zoals onderzoeksuitslagen, afspraakbevestigingen, informatie voor huisartsen, enzovoort. In totaal gaat het om ongeveer een miljoen brieven per jaar. Daarvan haalt ontwikkel- en werkbedrijf de Diamant-groep een deel op, en regelt depostBode de rest.

 

We vinden het belangrijk dat beide bedrijven een sterk sociaal karakter hebben. En fijn dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch werk hebben. Het ETZ heeft de ambitie om de zorg mensgericht en duurzaam te maken, met een minimaal effect op leefomgeving, milieu en klimaat. Onze maatschappelijke betrokkenheid zien we graag terug bij onze partners en daarom zijn we blij met de samenwerking.”

Ook over digitalisering denkt depostBode mee

Geen omkijken

“De samenwerking is niet heel ingewikkeld, maar wel erg prettig: wij vragen, depostBode levert. Eigenlijk hebben we er geen omkijken naar. Hebben we aangetekende of belangrijke stukken? Dan zijn de lijntjes kort. En gaat het een keer fout, bijvoorbeeld als een afspraakbevestiging te laat op de mat valt? Dan nemen ze het serieus op, zoeken ze precies uit waar het misging én denken ze mee over hoe het voorkomen kan worden. Overigens gaat het in 99,9 procent van alle gevallen gewoon goed.”

 

Stromen verkleinen

“Het is ook fijn dat depostBode overal over meedenkt. Willen we dat post eerder of later opgehaald wordt? Dan kan dat. Sterker nog: ze richten het dan zo in dat wij niet veel hoeven aan te passen. Ook over digitalisering denken ze mee. We zijn namelijk aan het onderzoeken hoe we de poststromen kunnen verkleinen. De mogelijkheden hebben we al met Leon besproken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…”

Samenwerkingen