Hoofdinhoud
Referentie

Jeroen Bosch Ziekenhuis:
'We hebben samen een flinke efficiƫntieslag gemaakt'

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is het eerste ziekenhuis waarmee we zijn gaan samenwerken. Dat begon in 2015 met het verzenden van de post, waarna de werkzaamheden steeds veranderden. “De postmarkt is continu in beweging”, aldus Leon Koolen, teamleider logistiek bij het JBZ. “Onze samenwerking dus ook.”  

Service, service, service

“Nog steeds verzorgt depostBode onze uitgaande post: inmiddels zijn dat 1.500 tot 2.000 stukken per dag. Het is best veel, zeker in dit tijdperk. Maar het kost tijd om iedereen mee te nemen in de overgang naar grotendeels digitale communicatie. We zijn daar nu volop mee bezig. Bovendien gelden bij ons drie basisregels: service, service en service. Een patiënt krijgt bijvoorbeeld een folder standaard per e-mail. Ontvangt hij deze liever in de brievenbus? Dan zorgen we daarvoor. Ook voert depostBode print-, couverteer- en koerierswerkzaamheden voor ons uit én denken ze volop met ons mee over de logistiek.”

depostBode is een ambitieuze, eerlijke en menselijke organisatie die snel schakelt

Nieuw concept uitgaande post

“De repro- en postkamer is een van de afdelingen die onder mijn hoede vallen. Voorheen hadden we hier 3,5 fte voor nodig, maar mede dankzij depostBode nu nog maar 1,2 fte. We hebben dus samen een flinke efficiëntieslag gemaakt. Onder andere met een nieuw concept voor onze uitgaande post: met brievenbussen in het ziekenhuis. We hoeven nu niet meer langs élke afdeling, maar halen de post op twee locaties op. De interne post blijft hier, de zakken met externe en aangetekende stukken neemt depostBode mee.”

 

Nieuwe plannen? Altijd!

“Uiteindelijk is deze aanpak vrij geruisloos ingevoerd. En dat bij maar liefst 5.000 medewerkers. Hans en Caroline hebben dit van begin tot eind met ons vormgegeven. Op een manier zoals depostBode is: een ambitieuze, eerlijke en menselijke organisatie die snel schakelt. Of er nieuwe plannen op de rol staan? Altijd! Bijvoorbeeld voor de logistieke processen van onze webshop. Ook geloof ik in de digitale postbode, maar de timing is nu niet goed. Dan moeten we weer alle collega’s meekrijgen. Dat vraagt om een zorgvuldige aanpak.”

Samenwerkingen