Hoofdinhoud
Referentie

CWZ:
'Vaak is depostBode me een stapje voor'

Frans Potjes werkt al 33 jaar bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Sinds 2006 is hij daar teamleider logistiek. Of hij wel eens aan een overstap heeft gedacht? Geen moment. “Elke tien minuten zijn anders, er zijn altijd ontwikkelingen en ik werk samen met fijne partners, zoals depostBode”, aldus Frans.

Post en pakketten, ook naar het buitenland

“Het couverteren van onze uitgaande briefpost doen we zelf; depostBode haalt alles op en verzorgt de bezorging. Dat zijn dagelijks toch driehonderd tot vijfhonderd stukken, waarvan ongeveer zeventig procent afspraakbevestigingen. Ook verzenden we per maand een slordige veertig pakketten met onderdelen voor apparatuur of met diagnostisch materiaal. De bestemming varieert: van binnenlandse locaties tot Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Curaçao.”  

depostBode draagt goede opties aan, zoals het verzenden zonder envelop

 

Proactieve communicatie

“In mijn tijd bij het CWZ hebben we verschillende postaanbieders gehad, waardoor ik depostBode goed kan vergelijken met andere organisaties. Ze vallen dan in positieve zin op, vooral vanwege de communicatie. Heb ik een vraag? Dan hebben ze meteen aandacht voor me en word ik goed geholpen. En depostBode is me vaak zelfs een stapje voor. Ze vragen geregeld hoe het loopt en denken mee op bijzondere momenten. Dan stellen ze mij vragen, zoals ‘zijn jullie geopend op 5 mei?’ en ‘hoe pakken we het aan tijdens de vierdaagse?’”

 

Handelingen minimaliseren

“Ook adviseren ze ons over de toekomst. Zo hebben we een multifunctionele postkamer, waar we ook koeriersdiensten coördineren. Daar willen we de fysieke handelingen voor de post minimaliseren. Hiervoor draagt depostBode goede opties aan, zoals het verzenden zonder envelop en het digitaliseren van veel communicatie. Om ons de voordelen te laten zien en – heel belangrijk – dataveiligheid te garanderen, komen ze langs en onderbouwen ze alles tot in de puntjes. Deze stappen gaan we vast nog zetten!”

Samenwerkingen