Hoofdinhoud
Nieuws

depostBode en DOCKR verkleinen samen de afstand tot de arbeidsmarkt

De term ‘allround dienstverlener op het gebied van postbezorging’ vinden ze bij depostBode maar wat afstandelijk klinken. Bij hen staat persoonlijk contact namelijk voorop. Ze vergelijken zichzelf daarom ook liever met de postbode die vroeger op de fiets de post langs kwam brengen. Tegenwoordig doen de bijzondere bezorgers van depostBode dat op een elektrische fiets van DOCKR. Zo verkleinen deze twee bedrijven samen de afstand tot de arbeidsmarkt. We spraken Leon Kievits, commercieel manager, en Damiam Godschalk, logistiek manager, over de samenwerking met DOCKR.

Op meerdere vlakken ├ęcht iets bijdragen aan de maatschappij

Binnen depostBode houdt Damiam zich bezig met eigenlijk alles wat komt kijken bij het binnenkomen en rondbrengen van post en pakketten. Een flinke klus, waarbij Damiam verduurzaming ook hoog in het vaandel heeft staan. De gouden bezorgdriehoek tussen Den Bosch, Oss en Boxtel kent veel korte routes die momenteel met gewone fietsen (post) of bestelbusjes (pakketten) gereden worden. “Ik was op zoek naar verduurzaming voor de routes waar pakketten bezorgd worden. Cargobikes met trapondersteuning klonken als de perfecte oplossing.” Een bedrijf dat post bezorgt en op zoek is naar een duurzaam alternatief: op het eerste oog niets opvallends. Totdat je hoort dat de chauffeurs van dit bijzondere bedrijf mensen zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt.

We doen niet alleen aan MVO, we zijn MVO
We vergelijken onszelf liever met de postbode die vroeger op de fiets de post langs kwam brengen. Tegenwoordig doen de bijzondere bezorgers van depostBode dat op een elektrische fiets van DOCKR.

Een mooie kleurencombinatie van roze, geel en groen

Wanneer we vragen naar de eerste ervaringen met de elektrische DOCKR fiets antwoord Leon glunderend: “Ja echt hoor, alleen maar positieve reacties. Zo stapte één van onze chauffeurs vol enthousiasme op de fiets en is hij er nu niet meer van af te slaan. Aan het begin was de draaicirkel wel een dingetje, maar hij pakte dit verrassend snel op.” Maar ook van mensen in de stad en klanten zoals de gemeente ontvangt depostBode positieve reacties. “De pakketten en post worden sneller geleverd, waardoor we meer kunnen rondbrengen én we bieden mensen een plek om een bijdrage te leveren op hun eigen manier. Hoe mooi is dat?”

 

De elektrische bakfiets van DOCKR valt lekker op in Oss en dat is niet zo gek. De mannen van depostBode hebben de bakfiets namelijk laten bestickeren. “De meeste mensen in deze regio hebben wel eens van ons gehoord”, vertelt Leon. “Daarom werken de stickers op de bakfiets extra goed voor naamsbekendheid.”

 

Bekijk DOCKR’s bakfietsen

Samenwerkingen