Home  •  Actueel  •  In de media: 'Het Docdata van Oss'

In de media: 'Het Docdata van Oss'

In de media: 'Het Docdata van Oss'
Artikel in Brabants Dagblad over de dienstverlening van depostBode aan de webshop van het Osse centrum: vandaag besteld, dezelfde dag bezorgd!

"Het Docdata van Oss", zo omschrijft Hans van der Lee de toekomst van zijn bedrijf depostBode. Niet alleen wil van der Lee de verzending van de winkeliers van de Osse webshop gaan verzorgen, maar ook de opslag van de producten voor zijn rekening nemen. En daar komt de vergelijking met Docdata uit Waalwijk om de hoek kijken. Dat bedrijf verzorgt voor veel grote grote bedrijven de internetverzendingen, bijvoorbeeld van bol.com en de Duitse internetshop Zalando (schoenen en kleding).

Docdata haalde er in 2011 een omzet uit van 130 miljoen euro. Dat zijn bedragen waar Van der Lee nooit aan zal komen "en in het begin zullen we waarschijnlijk wel moeten toeleggen op de zendingen. Want als we voor één pakketje van vijf euro naar Ravenstein moeten rijden, kost dat meer dan dat het oplevert."

Toch verwacht Van der Lee dat het wel gaat lopen, "natuurlijk kan een klant ook elders op internet een artikel bestellen, maar wat is er mooier om dat als Ossenaar bij een Osse winkel te doen." En het Osse internetwarenhuis heeft een unic selling point (USP) volgens Van der Lee, want wordt een artikel vóór 15.00 uur besteld, dan wordt het nog diezelfde dag vóór 21.00 uur bezorgd. Dat geldt voor het totale gebied waar depostBode actief is: Regio Oss, Uden en Veghel. Wij draaien hier om drie uur de lijst met bestellingen uit en gaan dan onze ronde door het centrum van Oss rijden. Daar pikken we bij de winkeliers de artikelen op en brengen die naar ons distributiecentrum aan de Angelenweg in Oss. Nadat de producten eventueel zijn verpakt (kan de winkelier ook zelf doen) gaan de bezorgers van het regionale postbedrijf op pad om de pakketjes vóór 21.00 uur te bezorgen.

Van der Lee stelt dat het goed is dat Osse ondernemers op deze manier kunnen samenwerken. Maar het komt voor hem ook wel goed uit. Door de overname van Selectmail door concurrent Sandd raakte Van der Lee een grote klant kwijt. Bij depostBode werken momenteel 110 mensen. Aanvankelijk had Van der Lee het sorteercentrum aan huis in de Piekenhoef, maar vorig jaar opende hij een nieuw pand op Danenhoef.Nieuwsarchief

Bezorgen jullie dagelijks?


We bezorgen van maandag tot en met vrijdag elke dag. Meer hierover leest u bij Post en pakketten.
Alle veelgestelde vragen
 

Onze pluspunten

+

+

+

+

Direct besparen
Persoonlijke service
Complete postverzorging
Mensenwerk