Home  •  Actueel  •  In de media: 'De vertrouwde postbode op straat'

In de media: 'De vertrouwde postbode op straat'

In de media: 'De vertrouwde postbode op straat'
De Osse onderneming depostBode breidt het verzorgingsgebied vrij fors uit. Met ingang van komend jaar gaat het ook de dagelijkse post bezorgen in Vught, Boxtel, Sint- Michielsgestel en Sint-Oedenrode.

Brabants Dagblad, 11-11-2013, foto Ruud Rogier, tekst Wouter ter Haar


Vijf miljoen keer per jaar laten de medewerkers van depostBode uit Oss de brievenbus klepperen. Sinds ruim zeven jaar bezorgen de postbodes van de particuliere Osse onderneming in plaatsen als Heesch, Uden, Veghel, Schijndel en Oss.


Dat doet depostBode voor gemeenten, instellingen, scholen en bedrijven; het bedrijf heeft totaal zo’n 800 klanten, van groot tot klein. De Osse onderneming depostBode breidt het verzorgingsgebied vrij fors uit. Met ingang van komend jaar gaat het ook de dagelijkse post bezorgen in Vught, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode.


„Voor ons een mooie uitbreiding qua verspreidingsgebied. Het was niet iets waar we nadrukkelijk naar op zoek waren, maar het kan heel aantrekkelijk voor ons worden”, aldus directeur en oprichter Hans van der Lee. Hij is samen met zijn vrouw Caroline eigenaar en oprichter van een nogal bijzonder bedrijf met een speciale groep medewerkers.


Bij depostBode werken nu 155 mensen. Daar komen als gevolg van de uitbreiding van het werkgebied op termijn zo’n 45 mensen bij. Vrijwel alle postbezorgers - ruim negentig procent van hen - zijn mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Van der Lee: „Onze doelgroep is een wat aparte, die je niet zo veel ziet bij reguliere bedrijven. Wij hebben daar zeer bewust voor gekozen. Ze hebben allemaal een beperking, de één meer dan een ander. Het mooie is dat ze desondanks prima werk leveren. Het geeft een enorme kick om juist deze mensen te zien groeien en bloeien. Wij stimuleren heel sterk hun zelfstandigheid en geven ze veel verantwoordelijkheden. En dan worden het ontzettend trouwe medewerkers, die veel inzet tonen.”


De medewerkers van depostBode bezorgen de post in hun eigen woonomgeving.

Van der Lee: „Zo brengen wij de oude vertrouwde postbode weer terug op straat.” De medewerkers krijgen iedere avond hun te bezorgen post, die ze met hulp van door het bedrijf beschikbaar gestelde fietsen wegbrengen. De post wordt bij de klanten opgehaald en gesorteerd in Oss, allemaal door de doelgroep. De keuze daarvoor heeft alles te maken met de ontstaansgeschiedenis van depostBode. Het bedrijf is voortgekomen uit de IBN-Groep, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt integreert in de samenleving door middel van werk. Van der Lee was tot 2006 werkzaam bij de IBN Groep, actief in de regio Oss, Uden en Veghel en hij zette een zelfstandig opererend en inmiddels goedlopend postbedrijf op.


Voor de gebiedsuitbreiding in de regio’s Vught, Sint Michielsgestel en Boxtel neemt hij op termijn 45 mensen uit de gelederen van de WSD-groep in Boxtel in dienst.


Edith Bakker, directeur trajecten en detachering van de WSD-groep, is daar zeer tevreden over. „Dit biedt de mensen die wij in ons bestand hebben meer en goede mogelijkheden.”


De WSD-groep is nu nog niet actief in de postbezorging, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Weener Groep in Den Bosch en de Diamant Groep in Tilburg. Daarnaast ziet Bakker het als een mooie nieuwe samenwerkingsvorm, die in de nabije toekomst er ook toe kan leiden dat mensen uit de bijstand werk gaan vinden via depostBode. Bron: Brabants Dagblad, foto Ruud Rogier, tekst Wouter ter Haar

Nieuwsarchief

Kunnen jullie de post ook komen halen?


Natuurlijk! In de regio Oss – Uden – Veghel komen we de post halen en brengen. Kijk maar eens naar onze Haal- en brengservice.
Alle veelgestelde vragen
 

Onze pluspunten

+

+

+

+

Direct besparen
Persoonlijke service
Complete postverzorging
Mensenwerk