Home  •  Actueel  •  'Drie miljoen poststukken per jaar door de huiskamer'

'Drie miljoen poststukken per jaar door de huiskamer'

'Drie miljoen poststukken per jaar door de huiskamer'
Terwijl veel postbedrijven moeilijke tijden doormaken, heeft depostBode in Oss in de afgelopen vijf jaar een flinke groei weten te resulteren. Bovendien start het bedrijf van Hans (46) en Caroline (37) van der Lee nog dit jaar mei de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Angelenweg in Oss. In deze uitgave van "Taylor Mates versus”: vertellen de twee ondernemers aan Peter Taylor Parkins hoe zij in deze roerige tijden er toch in slagen om succesvol te zijn en hoe het is om samen een bedrijf te runnen.

Uit: Bedrijvig Oss, maart 2011


In het tijdelijke postsorteercentrum van depostBode aan de Saksenweg in Oss, staan ontelbaar veel gele postkratten klaar om gevuld te worden. Daarnaast wordt ook het woonhuis van Hans en Caroline van der Lee in Berghem momenteel gebruikt als sorteercentrum. We zijn op dit moment druk bezig met de aanbesteding van de bouw van ons nieuwe pand", vertellen Hans en Caroline. "Aan de Angelenweg gaan we een nieuw pand bouwen van zo'n 1.900 vierkante meter, met kantoren en productieruimten. De planning is dat de bouw in april van start gaat en dat we in oktober, net voor de drukke kerstperiode, kunnen verhuizen naar de nieuwbouw. Daar kunnen we de komende jaren aan de slag om ons bedrijf rustig verder uit te bouwen."


lBN-groep
Het succesverhaal van depostBode begint in 2005, Hans: "Ik werkte destijds als manager facilitaire dienstverlening bij de IBN en wij verzorgden met zeven medewerkers zo'n 500,000 poststukken per jaar voor de gemeente Oss. Mijn idee was om deze activiteiten verder uit te breiden, maar de directie van lBN wilde daar, om goede redenen, niet in mee. In goed overleg met lBN hebben Caroline en ik toen de postactiviteiten en zeven medewerkers van IBN overgenomen en zijn wij gestart met depostBode." Caroline vult aan: "De eerste jaren werkte ik ook nog in loondienst, maar omdat we het steeds drukker kregen met depostBode ben ik daar vorig jaar mee gestopt. In de afgelopen vijf jaar is depostBode uitgegroeid tot een bedrijf met vierhonderd klanten en zo'n tachtig medewerkers, die jaarlijks ruim drie miljoen poststukken bezorgen in de regio Oss, Uden en Veghel. Daarnaast valt sinds februari 2010 ook het regionale distributiecentrum van Selektmail onder ons bedrijf, waar jaarlijks zo'n vijf miljoen poststukken worden verwerkt." De medewerkers van depostBode worden veelal gedetacheerd via de IBN-groep. Hans: "Maar ook steeds meer reïntegratiebureaus weten ons te vinden. Wij helpen veel mensen met uiteenlopende beperkingen opnieuw aan een baan. Daarnaast leren ook steeds meer bedrijven in de regio ons kennen. In Oss verkoopt het concept zich op dit moment vanzelf. Veel ondernemers bellen zelf op dat ze klant willen worden. In Uden en Veghel zijn we momenteel druk bezig om nieuwe klanten te werven."


Zorgen uit handen
Peter Taylor Parkins is benieuwd naar de werkwijze van depostBode. "Wij nemen onze klanten de zorgen om hun uitgaande post uit handen, Dit zijn voornamelijk bedrijven en instellingen in de regio Oss. Uden en Veghel. Wij halen de post 's middags gratis op. sorteren deze en zorgen ervoor dat alles binnen vierentwintig uur wordt bezorgd. Dat alles tegen concurrerende tarieven. De brieven en pakketjes in ons werkgebied bezorgen wij zelf, de rest gaat via TNT. Wij bezorgen vijf dagen per week en werken met vaste bezorgers in vaste wijken. Daarnaast bezorgen onze medewerkers twee dagen per week ook post voor Selektmail. zoals de Veronica-gids en de Wehkamp gids." De samenwerking met TNT is volgens Hans heel dubbel: "Enerzijds zijn zij waarschijnlijk niet zo blij met ons, omdat zij klanten aan ons verliezen. Anderzijds zijn zij wel blij met ons, omdat wij ook een grote klant van hen zijn. Wij hebben bijvoorbeeld pas geleden een nieuw contract met hogere volumes afgesloten met hen."


Half woord
Hoe hebben Hans en Carotine de taken verdeeld. vraagt Taylor Parkins zich af? Caroline: "Hans is verantwoordelijk voor het commerciële, de lange termijnvisie en het administratieve gedeelte, terwijl ik me vooral bezighoud met de operationele gang van zaken en het aansturen van medewerkers." Hans vult aan: "Zo kunnen we allebei doen waar we goed in zijn. Carotine is zeer sterk in uitvoerende zaken, Als ik iets vertel, heeft ze aan een half woord genoeg en hoef ik er verder niet meer naar om te kijken. Wij vullen elkaar uitstekend aan." Waar staat depostBode over vijf jaar?
Hans: "Over vijf jaar is onze mailing afdeling veel groter. Verder gaan we een uitgebreide service voor webshops opzetten. Onze postactiviteiten groeien nu vooral omdat we nog steeds nieuwe klanten krijgen. Op den duur zal dat echter minder worden. Dan moeten we ervoor zorgen dat we voldoende alternatieven hebben. Daar zijn we nu al mee bezig. We hebben straks een groot nieuw pand. Dat gaan we optimaal benutten met nieuwe activiteiten."


Tot slot regeren Hans en Caroline van der Lee op enkele stellingen die Peter Taylor Parkins hen voorlegt:


Aan Caroline: Het leukste van Hans als zakenpartner: ' Zijn enorme enthousiasme en drive'


Aan Hans: Mijn vrouw naast me in het bedrijf: ' Een absolute zekerheid'


Aan beiden: Waarom post boven email: 'Post betekent 'echte' aan dacht'Nieuwsarchief

Kunnen jullie de post ook komen halen?


Natuurlijk! In de regio Oss – Uden – Veghel komen we de post halen en brengen. Kijk maar eens naar onze Haal- en brengservice.
Alle veelgestelde vragen
 

Onze pluspunten

+

+

+

+

Direct besparen
Persoonlijke service
Complete postverzorging
Mensenwerk