Home  •  Actueel  •  depostBode die meer doet dan bezorgen' (uit Rabobank Sco÷p-magazine)

depostBode die meer doet dan bezorgen' (uit Rabobank Sco÷p-magazine)

depostBode die meer doet dan bezorgen' (uit Rabobank Sco÷p-magazine)
Artikel over depostBode in Scoöp, het ledenmagazine van Rabobank Oss e.o. bedoeld om de coöperatie­ve gedachte uit te dragen en de band tussen de bank en haar leden te intensiveren.

Eigenaar Hans van der Lee heeft een geschiedenis in de facilitaire dienstverlening, net als zijn echtgenote en zakenpartner Caroline. Zijn laatste werkgever was IBN, de organisatie die mensen helpt voor wie het moeilijker is een betaalde baan te vinden. IBN huurde hem in om een schoonmaaktak op te zetten. “Voor de gemeente Oss verzorgde IBN niet alleen de schoonmaak, maar ook een deel van de postbezorging”,vertelt Van der Lee. “Toen de liberalisering van de postmarkt op gang kwam, zag ik kansen voor IBN om die dienstverlening uit te breiden. Daar heb ik een rapport over geschreven. Ze vonden het een mooi plan, maar het paste niet bij hun visie.”


Drukte van belang

Zelf droomde Van der Lee al langere tijd van een eigen bedrijf en nu was duidelijk wat het moest worden: “Met IBN heb ik goede afspraken gemaakt: ze hebben mij het contract voor postbezorging met de gemeente Oss meegegeven, dus ik had al één goede klant. Ook kreeg ik meteen een aantal bezorgers, want dat washet tweede deel van de afspraak: de post van depostBode wordt bezorgd door medewerkers van IBN.” En zo gaat het nog steeds: van de bijna honderd personeelsleden komen er zeker tachtig van IBN. Het begon allemaal vanuit de woning van de familie Van Der Lee in De Piekenhoef, maar sinds kort staat er een spiksplinternieuw bedrijfspand aan de Angelenweg, aan de rand van Oss.


Flink aanpoten

Iedere doordeweekse dag, halverwege de middag, halen onze medewerkers de post op bij klanten. “We nemen alles mee, ook post voor buiten de regio of internationale zendingen: die brengen wij naar Post.nl. We zijn niet alleen een concurrent, maar ook een goede klant van Post.nl!” Tegen de avond is het een drukte van belang. Alle post wordt met de hand gesorteerd: eerst op plaats en postcode, vervolgens op bezorgwijk. Als het sorteerwerk gedaan is, rijden de gele auto’s weer uit om de post af te leveren bij de bezorgers, die allemaal één vaste wijk hebben. “Op een normale dag gaan er vijftienduizend brieven op een avond door onze handen, maar we hebben ook dagen dat het er vier keer zoveel zijn. Dan moeten we echt flink aanpoten, want we doen het werk altijd nagenoeg met hetzelfde aantal mensen. In deze tijd, rond de feestdagen, is het natuurlijk superdruk.”


Snel en langzaam

depostBode doet meer dan alleen bezorgen: “We kunnen bijvoorbeeld digitaal aangeleverde documenten printen, in enveloppen steken of sealen en adresseren.” De klantenkring varieert vanscholen, gemeenten en een u welbekende bank tot notarissen, accountants en andere bedrijven. Nog niet zo lang geleden sloot ook de laatste grote gemeente in de regio, Veghel, zich aan. Opvallend is dat depostBode gekozen wordt omdat hij snel én omdat hij langzaam kan werken: “Bij een grote brand bijvoorbeeld zorgen wij ervoor dat omwonenden al ‘s nachts een brief van de gemeente krijgen, zodat ze snel weten wat er precies gebeurd is.” Ook klanten die juist minder haast hebben, kiezen bewust voor depostBode: “Dan spreken we af dat een zending binnen vier dagen wordt bezorgd. Dat is goedkoper. Op die manier hebben we voor veel huisartsen de uitnodigingen voor de griepprik verzorgd.”


Trouw aan de basis

Van der Lee is trots op het nieuwe bedrijfspand: “Het is mooi en heel open. We kunnen elkaar hierbinnen allemaal zien en we wilden dat mensen van buitenaf kunnen zien dat er hier hard gewerkt wordt. Het is echt naar onze zin. Dat moet natuurlijk ook, want zo’n pand bouw je maar één keer in je leven.” Het werd gebouwd door Hendriks en ingericht door Punt Uit!, omdat depostBode graag werkt met mensen en bedrijven uit zijn directe omgeving. Niet alleen als opdrachtgever, maar ook als dienstverlener: “We hebben niet de wens om ons werkgebied uit te breiden. We willen zeker nog groeien, maar wel binnen deze regio. We zitten vol plannen en daar hebben we nu de ruimte voor: van het faciliteren van webshops tot het brandvrij opslaan van archieven. Maar wat voor diensten we in de toekomst ook gaan aanbieden: onze basis blijft de post en mensen aan een leuke baan helpen. Want daarin zit onze kracht.”Nieuwsarchief

Bezorgen jullie in heel Nederland?


Jazeker, we bezorgen in heel het land. In de regio Oss – Uden – Veghel doen we dat zelf, daarbuiten werken we met PostNL. En...
Alle veelgestelde vragen
 

Onze pluspunten

+

+

+

+

Direct besparen
Persoonlijke service
Complete postverzorging
Mensenwerk